7 dingen om een beroerte te voorkomen

written by: Ted Koenen

april 6, 2022

beroerte – geen vierletterwoord

A medical doctor pointing to the stroke sign with his finger

Velen van ons hebben een interne laaggradige ontsteking veroorzaakt door verhoogde cortisol als gevolg van stress, angst, overgewicht of verdriet en depressie. Wanneer we voedsel eten met veel verzadigde en transvetten, weinig vezels met veel zout, gaat HDL-cholesterol omhoog en LDL-cholesterol daalt verder, wat leidt tot hoge bloeddruk die de kans op een beroerte kan verhogen.
Cortisol wordt geproduceerd en vrijgegeven door de bijnieren als reactie op externe stressoren die een “vecht of vlucht” -reactie veroorzaken. Omdat alle stressoren door het lichaam als levensbedreigend worden gezien, wordt cortisol gedistribueerd om ontstekingen te produceren en prioriteit te geven aan overleving. Als dit te vaak gebeurt, kunnen onze cellen cortisolresistent worden. Cortisolresistente cellen blijven in ontsteking en ontsteking is de moeder van alle chronische ziekten, kortom.

A Sanitas blood pressure monitor

Lijst: 7 dingen om een beroerte te voorkomen

Lagere Bloeddruk

Hoge bloeddruk kan het risico op een beroerte met 2X tot 4X verhogen. Hoge bloeddruk draagt bij aan het risico op een beroerte voor zowel mannen als vrouwen. Controleer dus regelmatig je bloeddruk.

Gewichtsverlies

In de VS heeft 70% van de mensen overgewicht of obesitas. In Europa heeft 50% van de mensen overgewicht of obesitas. Dit verhoogt de kans op een hartaanval, diabetes type 2 en beroerte. Het stellen van een doel om 227g per week te laten vallen, zou 4 kilo in zes maanden elimineren. Het verliezen van 10 pond of 4 kilo zal uw ziekte-index aanzienlijk verlagen.

Babystapjes

Begin te oefenen. Wandelen is een goede plek om te beginnen. Begin klein met een korte afstand en vergroot de afstand met je uithoudingsvermogen. Eet vers rauw voedsel. Vermijd de “witten”: witte suiker, witte bloem en melk. Consumeer meer gefermenteerd voedsel. Dit zal helpen de calorie-inname te verlagen en de energie-output te verhogen.

Oefening Meer

a group at a Zumba class getting the morning workout

Lichaamsbeweging kan bijdragen aan gewichtsverlies, verlaagde bloeddruk en een afname van HDL-cholesterol. Loop vroeg in de ochtend voor het ontbijt: vet verbranden Train in een fitnesscentrum, indien mogelijk met vrienden. Oefen tot het punt dat je hard ademt, maar je kunt nog steeds praten. Liften zijn handig, maar neem de trap. Train 30-40 minuten per keer, als je dat niet kunt, doe dan meerdere keren 15-40 minuten.

Als je drinkt- Doe het met mate

a hand holding a small mug of something

Interessant is dat 1 of zelfs 2 drankjes per dag het risico op een beroerte kunnen verminderen, maar meer dan 2 drankjes per dag kunnen betekenen

Wat te doen:

Beperk je alcoholgebruik tot één drankje per dag.

Rode wijn is een betere keuze voor consumptie, omdat het resveratrol bevat. Resveratrol kan de ontspanning van de bloedvaten beïnvloeden, het bloed gladder maken en de bloedstolling verminderen, pijn en zwelling veroorzaakt door ontsteking verminderen, de bloedsuikerspiegel verlagen.

Behandel Atriumfibrilleren

a graphic of an EEG showing the electrical disturbance in atrial fibrillation

Boezemfibrilleren is een onregelmatige hartslag die kan worden veroorzaakt door een intermitterend signaal om de boezems samen te trekken. Oorzaken kunnen 5G zijn, een signaal op microgolfniveau dat wordt gebruikt voor internettoegang (vanwege de frequentie kan het de massale instroom van calciumionen (Ca +) in de cellen veroorzaken die fibrillatie veroorzaken) of ontsteking, autonome tonus, atriale druk en soms genetica. Al deze oorzaken kunnen los of samen werken. Als u kortademig of hartkloppingen voelt, raadpleeg dan uw arts.

Behandeling:

De behandeling kan gevarieerd zijn. Het gebruik van calciumblokker of bètablokker en bloedverdunners komt vaak voor.

Behandel diabetes

Health food selection with fresh vegetables, fruit, herbs, pulses, seeds and nuts. Super foods concept  very high in antioxidants, fibre, smart carbohydrates, anthocyanins and vitamins.

De bloedvaten hebben een zeer dunne voering die endotheel wordt genoemd. Deze voering kan worden beschadigd door ontstekingen, hoge bloedsuikerspiegel en vrije radicalen. De schadeplaatsen produceren een ruw oppervlak waar stolsels kunnen worden geproduceerd.

Elimineer of verminder suiker en gefrituurd voedsel uit uw dieet om overtollige suiker in het bloed en destructieve vrije radicalen te verminderen. Het verminderen van de suikerinname kan ook de cellen van insulineresistentie zuiveren.

Behandeling:

  • Controleer de bloedsuikerspiegel.
  • Verminder of elimineer suikerconsumptie.
  • Elimineer gefrituurd voedsel uit het dieet.
  • Oefen 4 of 5 dagen per week om de hartslag te verhogen en vasculaire ontstekingen te verminderen Gebruik medicijnen als dat nodig is, indien nodig.

Stoppen Met Roken

Roken kan de vorming van stolsels in de bloedvaten versnellen. De chemicaliën die aan tabak worden toegevoegd, kunnen ervoor zorgen dat het bloed dikker wordt en de circulerende vrije radicalen die tijdens het rookproces worden gecreëerd, kunnen de plaque-opbouw in de slagaders verhogen. Dus, stop met roken, eet een vers rauw dieet en zorg voor regelmatige lichaamsbeweging. Zoals we altijd zeggen, is een dergelijke verandering van levensstijl waarschijnlijker om veel ziekten te verminderen, waaronder het risico op een beroerte.

Dr. Ted is opgeleid in 20 of meer Chiropractie disciplines, plus hij ontwikkelde een techniek gebaseerd op het werk van I. N. Toftness, D. C. Een dertig jaar Chiropractie veteraan, Hij heeft artikelen geschreven over filosofie, en hij doceerde post graduate onderwijs. Hij heeft effectief gewerkt met ADHD, Asperger en andere neurologische aandoeningen. Hij is gecertificeerd door American Academy of Disability Evaluating Physicians to do post blessure impairment ratings voor alle overheidsinstanties, bedrijven en ziekenhuizen. Hij houdt van wandelen, kajakken en werken aan websites.